De Jonghe snoeihard over Beerschot: "Bestuurder zag enkel samenvattingen" en "Dat weten de fans zelfs niet"

Redactie
| 44 reacties
De Jonghe snoeihard over Beerschot: "Bestuurder zag enkel samenvattingen" en "Dat weten de fans zelfs niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jimmy De Jonghe komt vrijdagavond een beetje thuis. De linksback zal dan wel het shirt van Sporting Lokeren dragen, maar Beerschot zit voor altijd in zijn hart. Al is er ook een keerzijde.

Jimmy De Jonghe was de voorbije vier seizoenen sterkhouder bij Beerschot. De verdediger mocht in het tussenseizoen echter vertrekken. "Ik volg Beerschot nog steeds en ik ben supporter, maar ik speel met hart en ziel voor Lokeren."

"Het was niet mijn keuze om te vertrekken", lucht De Jonghe zijn hart in Het Laatste Nieuws. "Het heeft pijn gedaan dat ik moest vertrekken. Maar je weet dat het kan gebeuren als er andere bestuurders en een andere trainer komen."

Het is moeilijk om rond de tafel te zitten als er één partij nooit is

Jimmy De Jonghe

Het is geen geheim dat De Jonghe niet de beste maatjes was met Stijn Vreven. "We hadden in het begin enkele discussies op en naast het veld. Ik vind dat zoiets moet kunnen, maar hij kon er iets minder mee om."

En die bestuurder? "Ik wou mijn contract graag verlengen. Maar het is moeilijk om rond de tafel te zitten als er één partij nooit is. Jan Van Winckel zat altijd in Dubai. Van de meeste matchen zag hij enkel een samenvatting."

"Bovendien zijn er dingen gebeurd die echt niet kunnen. Dan heb ik het over contractuele fouten. En dat weten de fans niet. In sommige contracten staat dat er bij promotie een loonsverhoging komt van 60 procent. Exclusief de groepsverzekering."

"Dat komt dus neer op een verdubbeling van het loon", besluit De Jonghe. "Dat hadden ze bij Beerschot even over het hoofd gezien. Zoiets kan fataal zijn voor een club. Maar het is wat het is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties