Kan Beerschot haar demonen uit het verleden verslaan? "Deze club heeft zijn plaats in de 1A."

Nils Wens
| 11 reacties
Kan Beerschot haar demonen uit het verleden verslaan? "Deze club heeft zijn plaats in de 1A."

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kan Beerschot na een tumultueuze zomer, afgesloten door een grote teleurstelling, zich herpakken door te laten zien wat ze waard zijn? Dat wenst Guillaume François hen alvast toe.

De voormalige bewoner van het Kiel keert een jaar na zijn vertrek uit de Antwerpse buitenwijken terug naar zijn oude kleuren en daar is hij blij mee. "Ik had een aantal prachtige momenten in deze club en ik ben erg blij dat ik mijn voormalige teamgenoten terug kan zien."

De voormalige Zebra heeft nog veel herinneringen aan zijn tijd bij Beerschot. "Er zijn er genoeg, maar bovenal was er die wedstrijd tegen Union die ons twee jaar geleden in staat stelde om ons te kwalificeren voor de finale. Het was een ongelooflijk gevoel."

Eindelijk de juiste?

"Maar er zijn natuurlijk ook pijnlijkere herinneringen", aldus Guillaume François. Het lukte namelijk twee seizoenen op rij niet om te promoveren naar eerste klasse. " In 2018 was ik er bij. Het missen van de titel, drie minuten voor het einde van de wedstrijd, doet veel pijn."

Toch behoren de ratten ook dit jaar tot de favorieten. "Er zijn veel kandidaten voor promotie en het zal erg spannend worden, maar Beerschot is een club van de toekomst en een club die zijn plaats heeft in 1A."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties