Had grote schade vermeden kunnen worden? 'Dak van stadion AZ niet berekend op zonnepanelen'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Dak AZ-stadion stortte in met zonnepanelen terwijl het daar niet op was berekend

Had grote schade vermeden kunnen worden? 'Dak van stadion AZ niet berekend op zonnepanelen'

Het was even schrikken voor voetbalclub AZ toen de zware windstoten in Alkmaar het dak van het stadion deden instorten. Gelukkig geraakte er niemand gewond. Nu blijkt dat ook forse materiële schade misschien wel vermeden had kunnen worden.

Jarenlang was er een promotiefilmpje van het stadion te zien op het internet, onder andere op de site van De Telegraaf. Dat filmpje is inmiddels weer offline gehaald, maar daarin werd verteld dat er een aantal 'uitdagingen' waren bij het plaatsen van de zonnepanelen. Het is de commercieel directeur van Sunprojects, het bedrijf dat de panelen plaatste, die aan bod kwam.

'Oplossing bedacht'

Hij lichtte toe waar die zogeheten uitdagingen uit bestonden. "Waaronder de constructie, die was uiteraard niet berekend op zonnepanelen. Maar samen met onze leveranciers hebben we hiervoor een oplossing bedacht en zijn de zonnepanelen alsnog op het dak geplaatst."

Over welke expliciete oplossing het hier gaat, is niet geweten. Bij AZ Alkmaar is te horen dat de club geen weet heeft van het filmpje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties