PROFIEL AZ Alkmaar: Eigen jeugd boven dure buitenlandse spelers

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
PROFIEL AZ Alkmaar: Eigen jeugd boven dure buitenlandse spelers
Foto: © photonews

Donderdag neemt Antwerp het in de laatste voorronde van de UEFA Europa League op tegen AZ Alkmaar. De Nederlandse club draait al jaren mee in de subtop en is een bijzonder stevige tegenstander.

Al jaren draait AZ Alkmaar mee in de subtop van het Nederlandse voetbal. In 2009 pakten ze voor het laatst de titel met onder meer Gill Swerts, Sébastien Pocognoli, Mousa Dembélé en Maarten Martens in de selectie. 

Met John van den Brom (ex-RSC Anderlecht) liep het de voorbije jaren prima en eindigden ze vorig seizoen als vierde in de Eredivisie. Begin dit seizoen werd er gekozen voor Arne Slot en met 7 op 9 staan ze meteen mee aan kop van de Eredivisie. 

Normaal speelt AZ in het prachtige AFAS Stadion, maar door een slechte constructie zakte een deel van het dak in elkaar. Daardoor zal de wedstrijd niet doorgaan in Alkmaar, maar in Enschede. Zonet maakte de gemeente ook bekend dat de supporters van Antwerp geen supporters mogen meenemen.

Opstelling

Dit seizoen maakte AZ duidelijk de keuze voor jong talent aangevuld met wat meer ervaren spelers. Spelers als Seuntjens, Bel Hassani en Maher waren niet meer nodig en konden beschikken. Een aderlating was wel het plotse verlies van Guus Til die voor 18 miljoen euro naar Spartak Moskou trok.

Arne Slot kiest achterin met onze landgenoot Wuytens, Vlaar (ex-Feyenoord en Aston Villa) en Svensson voor ervaring. Op de linksback staat de jonge Surinamer Owen Wijndal die in het seizoensbegin indruk maakte.

Op het middenveld werd Jordy Clasie binnengehaald van Southampton, maar een basisplaats kon hij voorlopig niet afdwingen. De 21-jarige Koopmeiners wierp zich op die positie op tot titularis en draagt ook de aanvoerdersband. Verder kiest Slot veelal voor Midtsjö en Ouwejan, beide middenvelders malen zoals Haroun en De Sart bij Antwerp bijzonder veel kilometers af.

Voorin is het uitkijken naar de razendsnelle Oussama Idrissi die bijzonder sterk aan het nieuwe seizoen begon met drie doelpunten uit drie wedstrijden. Jeugdproducten Boadu (18) en Stengs (20) lijken dit seizoen klaar voor de doorbraak. Het was Calvin Stengs die in de voorbereiding een bijzonder goede indruk naliet tegen Club Brugge.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties