Het grillige parcours van Mario Balotelli: Van rijzende ster tot clubloze spits
Arjen T'Sjoen
| 3 reacties

Mario Balotelli keerde zondag terug in de Serie A bij Brescia

Het grillige parcours van Mario Balotelli: Van rijzende ster tot clubloze spits
Foto: © photonews

Afgelopen zondag keerde Mario Balotelli terug in de Serie A bij Brescia. De carrière van het voormalig toptalent kende een bijzonder grillig verloop, een terugblik.

In 2007 kwam Mario Balotelli als een absoluut toptalent de voetbalwereld binnen. De op dat moment pas 17-jarige Balotelli maakte er indruk door direct te scoren tegen Atalanta, Fiorentina en Siena. Het voetbalsprookje van Balotelli duurde echter niet lang. Hij kreeg het al snel aan de stok met José Mourinho die hem regelmatig op de korrel nam: "Hij kan het zich niet permitteren om minder te trainen dan Figo en Zanetti" en "Als wedstrijdbeoordeling kan hij niet meer krijgen dan een nul", waren enkele opvallende uitspraken.

Uiteindelijk maakte Balotelli zich helemaal onmogelijk door in een tv-show een truitje van AC Milan te dragen. In de gewonnen halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona kreeg hij het dan ook nog eens aan de stok met de harde kern waardoor het over en uit was. De Inter-fans spuwden hem uit en de Italiaan met Ghanese roots moest noodgedwongen vertrekken naar Manchester City.

Met heel veel verwachtingen haalde Manchester City het toptalent Balotelli binnen voor zo'n 30 miljoen euro. Al even snel ging het ook weer mis, er gingen geruchten dat hij geen discipline zou hebben en hij gooide met dartspijltjes naar enkele jeugdspelers zonder weliswaar iemand te verwonden. Enkele maanden later stak hij ook nog eens vuurwerk af in zijn badkamer met heel veel schade tot gevolg.

Uiteraard was het niet allemaal slecht, Mario Balotelli liet ook zien heel wat voetbaltalent te hebben en maakte enkele knappe goals. In 2012 pakte hij de landstitel met City en speelde hij een bijzonder sterk EK met Italië in Polen en Oekraïne. De fantastische goals die hij toen maakte tegen Duitsland in de halve finale herinnert u zich vast nog wel. 

AC Milan

In de winter van 2013 keerde Balotelli vervolgens terug in de Serie A. De atletische spits deed het er helemaal niet slecht, in 77 wedstrijden maakte hij er 33 doelpunten. Balotelli ging ook nog kort eventjes aan de slag bij Liverpool, maar dat werd al helemaal geen succes. De spits kon zich nooit echt opladen en keerde na enkele maanden terug bij AC Milan waar hij dit keer geen potten kon breken. 

De carrière van Super Mario leek uit te doven, maar plots kwam er een aanbieding uit Frankrijk. Het ambitieuze OGC Nice wilde hem er graag bij en dat bleek een schot in de roos. Door verschillende kwaaltjes miste hij wel tamelijk wat wedstrijden, maar kwam in 76 duels toch tot 43 doelpunten. Hij verliet Nice afgelopen winter voor een avontuur bij een club die net zo excentriek is als hijzelf: Olympique Marseille.

Na een half jaartje Marseille mocht Balotelli echter weer transfervrij vertrekken. Hij keert nu terug naar de Serie A bij Brescia en dat is een keuze van het hart: "Mijn moeder kon enkel maar huilen toen ze hoorde dat ik bij Brescia ging spelen. Mijn vader was fan van de club en het was zijn droom mij in dit shirt te zien spelen."

Ik sprak er al over met Mancini, ik wil naar het EK

Met heel wat ambitie begint Balotelli aan het nieuwe seizoen: "Ik kom met heel veel zin terug naar Italië. Ik sprak al met de bondscoach Roberto Mancini over het EK in 2020 en ik wil er bijzonder graag bij zijn. Ik ga er alles aan doen om er te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties