Van Himst laat geen Anderlecht-thema onaangeroerd: "Kompany moét alles zich op zich nemen, maar voor hetzelfde geld begint het te rollen..."
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties

Paul Van Himst over het huidige RSC Anderlecht en Vincent Kompany

Van Himst laat geen Anderlecht-thema onaangeroerd: "Kompany moét alles zich op zich nemen, maar voor hetzelfde geld begint het te rollen..."
Foto: © photonews

De kritiek zwelt aan, de resultaten worden verwacht. Maar toch lijkt RSC Anderlecht niet te breken. Ook Paul Van Himst laat zijn licht schijnen over zijn paars-wit.

Bestaat er een grotere Anderlecht-coryfee dan Paul Van Himst? Wij denken alvast van niet. Polle Gazon laat in Het Laatste Nieuws geen thema onaangeroerd.

Over het gebrek aan punten...

“Anderlecht speelt beter voetbal, maar wint niet. Daarmee is alles gezegd. Het heeft weinig zin om een liefdesbrief te schrijven en die brief vervolgens niet te posten.”

Over het puntenverlies tegen ‘kleintjes’...

“De kleinere ploegen hebben zich ingesteld op wat je week na week ziet. Anderlecht start snel aan de wedstrijd, maar vervolgens stopt het. De tegenstander wacht af en kiest het juiste moment.”

Over Vincent Kompany...

“Vincent neemt alles op zich. En dat moet hij ook doen. Hij doet alles. Hij koos deze manier van voetballen, hij trok de spelers aan en koos zijn staf. Anderlecht heeft veel kwaliteit, maar een pak spelers kan nog geen negentig minuten aan.”

Over de toekomst...

“Laat Kompany maar doorgaan. Een andere trainer had met zijn valies al half buiten gestaan, maar hij heeft enorm veel krediet. Er komt een moeilijk programma aan, maar voor hetzelfde geld wint Anderlecht twee keer en begint het te rollen.”

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties