Franck Ribéry: de man die op zijn eentje meer prijzen pakte met Bayern dan Dortmund in de hele geschiedenis
Redactie
| 1 reacties

Franck Ribéry: de recordman van Bayern München die naar Fiorentina trekt

Franck Ribéry: de man die op zijn eentje meer prijzen pakte met Bayern dan Dortmund in de hele geschiedenis

Franck Ribery gaat op zijn 35ste nog een nieuwe uitdaging aan. De Fransman tekende voor twee seizoenen bij Fiorentina.

Ribéry speelde twaalf jaar voor Bayern München. Hij pakte er negen titels en 24 prijzen. Hij heeft daarmee twee records beet en troeft zo Oliver Kahn af. De legendarische doelman pakte acht titels en 23 prijzen met Bayern.

Er was de laatste jaren veel te doen over ‘Robbery’: Robben en Ribéry, de dodelijke flanken van Der Rekordmeister die de afgelopen jaren de verdediging van zowat elke topclub ter wereld wel eens aan flarden scheurden. 

Maar naast 'Robbery' mag je het ook gerust over 'RiRoRa' hebben. Want met Rafinha kreeg een derde clublegende deze zomer geen nieuw contract bij Bayern. 

Ook Mats Hummels verliet de club na heel wat seizoenen, maar hem een legende van Bayern noemen is Borussia Dortmund oneer aandoen.

Ribéry hielp één derde van de prijzenkast van Der Rekordmeister vullen: hij pakte 24 van de 72 trofeeën uit de clubgeschiedenis. Ook Robben en Rafinha hebben de afgelopen jaren heel wat kunnen vieren. 

Het wordt pas écht indrukwekkend wanneer je de prijzen van het trio bij Bayern vergelijkt met Borussia Dortmund, de grote uitdager dit seizoen. Ribéry won in zijn eentje namelijk meer prijzen dan Dortmund in de hele clubgeschiedenis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties