Jeugdproduct KVO direct beslissend in eerste minuten: "Leuke binnenkomer hé"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties

Jelle Bataille heeft zijn eerste minuten beet bij KV Oostende

Jeugdproduct KVO direct beslissend in eerste minuten: "Leuke binnenkomer hé"
Foto: © photonews

KV Oostende heeft geen reputatie om jeugdspelers te laten doorgroeien. Maar kijk, nu staan er ineens twee twintigjaren uit de eigen werking op het veld. Robbie D'Haese heeft zijn basisplaats beet, Jelle Bataille moet er nog voor vechten.

Zijn achternaam laat in die functie wel al het beste vermoeden (bataille=gevecht, nvdr.). Bataille liet zijn eerste dertig minuten van het seizoen noteren tegen KV Mechelen. En daarin liet hij alvast zien dat hij op meer aast. Met de beslissende assist scoorde hij ook punten bij zijn trainer.

"Als we zo blijven voetballen gaan we een mooi seizoen tegemoet hé", lachte de jonge rechtsachter. "De wind zit in de club. We hebben vertrouwen na deze start. Wie had voorspeld dat we 9 op 15 gingen pakken?", grijnsde hij. "Nu is er een enorme rust bij ons, dan gaat het ook makkelijker."

Bataille krijgt mogelijk nog wat kansen, want Brecht Capon moest zich zaterdag gekwetst laten vervangen. "Ik moet nog niet te veel gaan zweven, maar het was wel een leuke binnenkomer. In een goed draaiende ploeg invallen, is ook makkelijker. Ja, de combinaties die we in het begin lieten zien, waren echt van het mooiste van de laatste jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties