Interview Adnan Custovic : "Teleurgesteld dat ik de eerste coach ben die ontslagen is"

Adnan Custovic : "Teleurgesteld dat ik de eerste coach ben die ontslagen is"
Foto: © photonews

Maandagavond besloot Waasland-Beveren zijn trainer aan de kant te schuiven na nauwelijks vijf wedstrijden. Ze verloren tegen Club, Antwerp en KRC Genk en Cercle Brugge. Tegen Eupen werd voorlopig het enige punt behaald.

Adnan Custovic is niet langer de coach van Waasland-Beveren. Het verlies tegen Cercle Brugge, een concurrent in de strijd tegen degradatie, was de spreekwoordelijke druppel. "Ik ben enorm ontgoocheld dat ik de eerste coach ben die de laan uitvliegt. Ik heb alles gegeven voor deze ploeg en ik heb van niets spijt, ondanks die 1 op 15. Ik vertrek dan ook met opgeheven hoofd", zegt Custovic in een gesprek met Voetbalkrant/Walfoot.

Al moet gezegd worden dat de voorbereiding op dit seizoen zeker niet vlekkeloos verlopen is." Alles was moeilijk. Heel de situatie met Propere Handen heeft zijn impact gehad op onze voorbereiding en transfers. We hebben weken moeten wachten op uitsluitsel en er kwamen spelers die nog niet helemaal fit waren. Ook de kalender maakte het er niet makkelijker op: we speelden al tegen landskampioen KRC Genk, tegen toekomstig kampioen Club Brugge en Antwerp, dat stilaan ook een topclub genoemd mag worden. Tegen Eupen behaalden we ons eerste punt en vorig weekend tegen Cercle verdienden we het ook niet om te verliezen. Maar we missen een echte afmaker en een creatieve middenvelder. Ook mentaal waren we heel broos", aldus de ex-spits.

De ex-coach van Oostende was dan ook niet verrast door zijn ontslag: "Ik verwachtte het al, er heerste heel wat druk op mij en voelde me niet gesteund door het bestuur. Het is altijd de coach die verantwoordelijk is voor de slechte resultaten. Als ik inderdaad de reden ben van de slechte resultaten, des te beter voor Waasland-Beveren. Ik hoop het alleszins, want ik wens het allerbeste voor deze club en de supporters", besluit Custovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties