Wie speelt er zondag in de verdediging bij Anderlecht? "Ervaring? Die doe je enkel op door te spelen"

Wie speelt er zondag in de verdediging bij Anderlecht? "Ervaring? Die doe je enkel op door te spelen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht kan geen beroep doen op Vincent Kompany zondag tegen Standard. "Het is niet zo erg, een kleine scheur in de hamstrings", aldus Simon Davies. "Maar hoe lang? Time will tell." Wie hem gaat vervangen wou Davies nog niet gezegd, maar Elias Cobbaut lijkt wel de voorkeur te hebben.

Eigenlijk heeft Anderlecht niet zoveel keuze. Ze kunnen natuurlijk ook altijd van systeem veranderen en met drie achteraan gaan spelen, maar dat lijkt weinig waarschijnlijk. "Uiteraard kunnen we dat. We kunnen elk systeem spelen als het maar in de lijn van onze filosofie ligt. Want die gaan we niet veranderen", zei Davies daarover.

De rechterhand van Vincent Kompany zal ook niet aarzelen als blijkt dat hij de 17-jarige Marco Kana moet zetten. "Of hij niet te klein is? Nee, we hebben vertrouwen in hem. Ook in Elias, die tegen Genk ook goed is ingevallen. Maar ik wil Marco zeker niet uitsluiten. Of iemand 17 of 37 is, dat maakt niet uit. De beste speelt."

Ervaring

De verdediging met Kana zou er wel heel jong uit zien, met Sandler (22), Sardella (17) en Dewaele (20). "Meer ervaring zetten? Spijtig genoeg is onze meest ervaren speler net geblesseerd. Ervaring doe je enkel op met spelen hé", haalde Davies de schouders op. "Daarbij, we hebben heel talentvolle jeugd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties