Interview Dudelange opnieuw in de Europa League: Defays beoordeelt het niveau van de Luxemburgse kampioen

Nils Wens
| 0 reacties
Dudelange opnieuw in de Europa League: Defays beoordeelt het niveau van de Luxemburgse kampioen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

F91 Dudelange kwalificeerde zich voor de groepsfase van de Europa League. Het is de tweede keer op rij dat hem dit is overkomen. Het is ook pas de tweede keer in zijn geschiedenis en die van de Luxemburgse competitie.

Vorig seizoen was Frank Defays enkele maanden hoofdcoach van Racing Union Luxembourg voordat hij terugkeerde naar de rol van T2 bij Charleroi.  Hij zat dus op de eerste rij om Dudelange's gekke avontuur in de Europa League te beleven: "Dudelange inspireert het Luxemburgse voetbal.  Deze club heeft een gepassioneerde belangstelling gewekt."

Maar voor onze gesprekspartner heeft de club van de Luxemburgse top nog een lange weg te gaan: "De lichaamsbouw is vrij goed. De structuur en het tactische aspect laten iets te wensen over."  Hij maakte ook een punt toen hij in het Groothertogdom coachte: "Er is een zeer groot verschil tussen de topteams en de anderen."

Vergelijking

En als hij moet vergelijken met België, zegt hij dat de eerste klasse van onze buren vergelijkbaar is met het niveau van eerste klasse amateurs.  Maar "sommige mensen kunnen het nog steeds goed doen in 1B," zegt hij.  De sportieve kansen zullen groter zijn dan vorig seizoen!  In plaats van AC Milan, Olympiakos en Bétis Sevilla te spelen, zullen ze het opnemen tegen FC Sevilla, Apoël Nicosia en Qarabag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties