Svilar kiest voor België met zijn hart: "Hij kent die jongens, hij is in België geboren"

Svilar kiest voor België met zijn hart: "Hij kent die jongens, hij is in België geboren"
Foto: © photonews

Verrassing toen Johan Walem zijn beloftenploeg bekendmaakte. Toen de naam van Mile Svilar viel, greep elke journalist in de zaal naar zijn gsm om de redactie te waarschuwen. Svilar was immers een hele tijd uit beeld verdwenen.

De 20-jarige keeper was ook opgeroepen voor de Servische nationale beloftenploeg, maar koos voor België. "Dat is zijn beslissing, mij maakt het niet uit", zegt vader Ratko als we hem aan de telefoon krijgen. "Mile heeft zijn keuze gemaakt. Hij is in België geboren, heeft voor Anderlecht gespeeld, ging naar school daar... Zijn enige link met Servië ben ik", lacht Ratko.

"In de beloftenploeg zitten ook zijn vrienden met wie hij in de jeugd speelde. Ja, hij was ook opgeroepen voor Servië, maar hij heeft zelf gekozen om voor België te gaan spelen."

Misverstand

Svilar werd een poos niet meer geselecteerd toen Gert Verheyen hem belde en geen antwoord kreeg. "Maar dat was echt een misverstand. Mile was veranderd van telefoonnummer en heeft geen oproep gekregen. Dat is daarna uitgepraat", zegt Ratko.

Johan Walem roept hem ook op om hem speelgelegenheid te geven. "Zijn situatie bij Benfica is niet zo makkelijk", zuchtte de bondscoach. "Ja, maar hij speelt toch bij het tweede elftal in de Portugese tweede klasse. Hij heeft meer werk dan bij het eerste, want ze spelen met jongens van 18 tot 21 tegen mannen van 25 tot 38."

Maar kan er nog iets veranderen tegen maandag? "Ik weet het niet, als jij meer weet mag je het me zeggen. Ze zeggen me niks. We zullen zien, dinsdag kan ik je wel iets zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties