Martinez gelooft volop in 'Project Kompany': "Ik hou ervan Anderlecht te zien spelen"

Martinez gelooft volop in 'Project Kompany': "Ik hou ervan Anderlecht te zien spelen"

Roberto Martinez zag vijf potentiële Rode Duivels terugkeren naar België. De transfers van Simon Mignolet en Vincent Kompany waren misschien wel de opvallendste. Voor het werk van die laatste heeft hij het grootste respect: "Het komt wel goed."

Martinez is er immers van overtuigd dat het project van Kompany op termijn gaat slagen. "Ik probeer verder te kijken dan de resultaten", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik zie het werk dat hij doet. Hij gaat ervoor beloond worden, zonder twijfel. Dit is een belangrijke test voor Anderlecht als club. Het bestuur, de fans, iedereen die bij de ploeg betrokken is... Als je geen resultaten haalt, durft dat weleens uit elkaar te vallen. Het is nu zaak om samen te blijven."

"Ik hou ervan om Anderlecht te zien spelen. Ze brengen iets compleet anders, tegenstanders moeten zich aanpassen. Maar Anderlecht mist een nummer 9, een spits. Dimata en Roofe zijn geblesseerd. In de defensie staan jonge spelers. Dat is allemaal niet evident. Maar ik twijfel er geen seconde aan dat het allemaal goed komt."

Het ergste wat ze nu kunnen doen, is die benadering overboord gooien

Het systeem vraagt tijd, maar gaat opleveren meent de bondscoach. "Ik vind het een enorme verrijking voor het Belgisch voetbal. Als voetbalfan is het toch heerlijk om te zien? Maar in het strafschopgebied moet het natuurlijk ook gebeuren. Dat vraagt wat tijd. De fysiek moet in orde zijn. Het ergste wat ze nu kunnen doen, is die benadering overboord gooien. Dan heb je twee maanden voor niets gewerkt. Anderlecht moet samenblijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties