Napoli-legende niet akkoord met Capello en gelooft wel heel hard in Lukaku

Napoli-legende niet akkoord met Capello en gelooft wel heel hard in Lukaku

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De overstap van Romelu Lukaku van Manchester United naar Inter Milaan is al veelbesproken geweest. De voormalige Italiaanse toptrainer Fabio Capello plaatste vraagtekens bij de kwaliteiten van de Belgische spits. De Braziliaan Careca gaat niet mee in dat verhaal.

Careca is een echte legende bij Napoli, de club van Dries Mertens. De Zuid-Amerikaan speelde zes jaar bij de ploeg uit Napels, van 1987 tot 1993. Hij voetbalde dus onder meer aan de zijde van Diego Maradona en Gianfranco Zola. Careca hielp Napoli mee aan de Scudetto in 1990.

Lukaku beter dan Icardi

Hij vindt het vooral een goede beslissing van Inter om Lukaku te halen als vervanger voor Icardi, die naar PSG trok. "Ik geloof dat Lukaku een betere speler is dan Icardi. De Argentijn maakte gewoon niet het verschil", zegt Careca aan Football-Italia.

De inbreng van buitenlanders is momenteel ook een item in Italië. Lukaku zal op dat vlak zijn duit in het zakje moeten doen. "Velen zeggen dat de Engelse competitie de beste is, maar dat geloof ik niet. Er zijn veel buitenlanders in Italië, maar het niveau blijft hoog. Wat de Serie A nodig heeft, zijn meer coaches die het potentieel van een speler kunnen herkennen en het eruit kunnen halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties