Schotland gaat de bus niet parkeren tegen de Rode Duivels: "We moeten risico's durven nemen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Steve Clarke, de bondscoach van Schotland, blikt vooruit op de match tegen de Rode Duivels

Schotland gaat de bus niet parkeren tegen de Rode Duivels: "We moeten risico's durven nemen"
Foto: © photonews

Daags voor de kwalificatiematch tegen de Rode Duivels had Steve Clarke, de bondscoach van Schotland, het over de manier van spelen van zijn ploeg. Én over Romelu Lukaku, met wie hij ooit nog de kleedkamer deelde.

Op de persconferentie in de aanloop naar het treffen met de Rode Duivels liet de Schotse bondscoach zich uit over de manier waarop zijn manschappen de match moeten aanvatten: "Tegen België moet je defensief spelen, maar tegelijkertijd ook risico's nemen", citeerde RTBF Steve Clarke.

De Schotten zullen de bus dus niet voor het eigen doel parkeren. "Geloof niet dat we negentig minuten in onze eigen grote rechthoek gaan kamperen. De spelers moeten lessen trekken uit de match in juni (3-0 voor België, nvdr.).

Voor de Schotse coach wordt het ook een weerzien met Romelu Lukaku. De twee hebben een gemeenschappelijk verleden bij West Bromwich. "Hij is een speler van het hoogste niveau. Ik wens hem het beste voor zijn verdere carrière in Italië, maar ik hoop dat hij maandag geen goede partij speelt", besloot Clarke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties