Saelemaekers boekt progressie : "Ik voel me nog goed na 90 minuten "

Jordan Horwood
Arjen T'Sjoen en Jordan Horwood vanuit Louvain
| 0 reacties
Saelemaekers boekt progressie : "Ik voel me nog goed na 90 minuten "
Foto: © photonews

Alexis Saelemaekers kreeg tegen Bosnië de kans om de score te openen voor de Belgische beloften, maar de bal ging tegen de paal. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 0-0 gelijkspel.

Na zijn sterke terugkeer bij RSC Anderlecht kreeg Saelemaekers ook meteen een basisplaats bij de Jonge Duivels. Hij voelt zichzelf iedere wedstrijd beter worden: "Mijn benen voelen nu beter aan dan na de match tegen Standard. Nu voel ik me nog een stuk frisser", reageerde hij na de wedstrijd tegen Bosnië.

Intussen zijn de ploegmaats van Saelemaekers in Manchester om de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany bij te wonen: "Ik was er zelf ook graag bij geweest, maar deze match is uiteraard belangrijker", lachte Saelemaekers.

We hebben goed gespeeld 

Het minst leuke was het teleurstellende eindresultaat tegen Bosnië: "We zijn allemaal ontgoocheld na de goede match die we gespeeld hebben. Tegen Wales waren de automatismen er nog niet en nu ging het allemaal veel beter. We wilden het misschien allemaal wat te mooi doen, maar we moeten zeker positief blijven. De volgende wedstrijden moeten we onze kansen sneller afmaken."

1 op 6 is uiteraard onvoldoende, enkel de beste ploeg uit de poule plaatst zich voor het EK (samen met de beste tweede). Favoriet Duitsland won wel direct met duidelijke 1-5 cijfers van Wales. Saelemaekers gelooft er nog in: "Een nederlaag en een gelijkspel is niet genoeg, maar dat is voetbal. We moeten hopen dat het een onvoorspelbare poule wordt waarin iedereen van mekaar kan winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties