Analyse Welke conclusies moeten we trekken uit een weekje EK-kwalificaties en wie is die verrassende topschutter?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
Welke conclusies moeten we trekken uit een weekje EK-kwalificaties en wie is die verrassende topschutter?
Foto: © photonews

De Rode Duivels gaan naar het EK, dat is ondertussen (zo goed als) zeker. Tegen San Marino winnen en de zekerheid is er helemaal. Maar wat moeten we onthouden van de voorbije interlandweek?

1. Rode Duivels hebben geen topvorm nodig

We wisten het al langer dan vandaag: in de groep waarin de Rode Duivels zitten, is plaatsing voor het EK gewoon al te makkelijk. 

Noch tegen San Marino noch tegen Schotland moesten de Belgen écht indruk maken om twee keer met 0-4 te winnen. De match in Rusland overleven lijkt nog de enige klip op weg naar overtuigende groepswinst.

2. Alle toppers zijn present

Na de eerste wedstrijden leken diverse toplanden mogelijk nog in problemen te kunnen komen, maar ondertussen is duidelijk dat iedereen present zal tekenen op het EK met 24 teams.

Nederland, Spanje, Duitsland, Engeland, Portugal en WK-finalisten Frankrijk en Kroatië? Allen staan ze ondertussen opnieuw op een positie waarmee ze alles in eigen handen hebben richting EK.

3. Reekshoofdenstatus

Rest de vraag: worden de Belgen reekshoofd door groepswinnaar te worden én is dat ook effectief een must? 

Mogelijk wel: gezien ook Engeland, Spanje, Italië en mogelijk ook Duitsland nog aanspraak maken op reekshoofdenstatus is het niet meteen daar dat je wil gaan spelen in de groepsfase. Bij groepswinst kan het dan eerder Nederland/Roemenië of Denemarken/Rusland worden, toch iets haalbaarder op verplaatsing.

4. De topschutter

Cristiano Ronaldo maakte er vier in één wedstrijd, Romelu Lukaku komt stilaan onder stoom en ook Harry Kane scoorde al zes doelpunten. Toch zijn geen van allen momenteel topschutter in de EK-kwalficaties.

Dat is namelijk ene Eran Zahavi uit Israël, die speelt bij het Chinese Guangzhou. Hij scoorde in deze kwalificaties al liefst negen doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties