Analyse Deze spelersmakelaars zitten achter de transfers van Excelsior Moeskroen

Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 5 reacties
Deze spelersmakelaars zitten achter de transfers van Excelsior Moeskroen
Foto: © photonews

Moeskroen sloeg de voorbije zomer hard toe op de transfermarkt. Kevin Wimmer, die ervaring heeft opgedaan in de Bundesliga en Premier League, Stipe Perica die zich kon doorzetten in de Serie A en Diogo Queiros, een veelbelovend Portugees talent. Hoe belandden zij in ons land?

Maar liefst 14 nieuwe spelers haalde Moeskroen deze zomer. En sommige namen deden de wenkbrauwen fronsen. Maar wie zit er achter deze transfers?

Slechts twee agentschappen hebben meer dan één speler doen overstappen naar Le Canonnier: Lian Sports en Magic Players. De eerste regelde de uitleenbeurt van Perica van Udinese en de transfer van Marko Bakic, die overkwam van Brage. Magic players regelde de komst van Aleix Garcia (gehuurd van Manchester City) en de clubloze Joan Campins. 

Lian Sports

Het verbaast niet dat Lian Sports vaak zaken doet met Moeskroen. Lian Sports is namelijk gesticht in Malta door Nikola Damjanac en Fali Ramadini. Die laatste is dan weer een goede vriend van een andere bekende spelersmakelaar, Pini Zahavi. 

De Israeliër moest in het verleden Moeskroen verkopen, want anders voldeed Excelsior niet aan de licentievoorwaarden. Een club mag immers niet in handen zijn van een spelersmakelaar.

De bekendste spelers die bij Lian Sports horen zijn Kalidou Koulibaly, Miralem Pjanic en Luka Jovic.

Magic Players

Over Magic Players is er veel minder informatie beschikbaar. De eigenaar is onbekend, het enige wat we weten is dat de hoofdzetel in Spanje gevestigd is. Victor Ruiz van Besiktas hoort bij dit agentschap.

Voor het overige regelden volgende agentschappen telkens een inkomende transfer: feel soccer GmbH, Bahia Internacional, DS-Management, SEG, Fabryka Futbolu, Proeleven Gestão Desportiva LDA et Sports United GmbH.

Opvallend: al deze namen behoren tot de machtigste spelersagentschappen ter wereld.

Neem het voorbeeld van Bahia Internacional, dat in handen is van José Antonio Martin dit José Otin. In zijn portefeuille zitten onder meer Kepa (Chelsea), Dani Ceballos (Arsenal), Javi Martinez (Bayern Munchen) en Victor Vitolo (Atlético Madrid).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties