Dodi Lukebakio schittert aan zijde van Rode Duivel in Bundesliga

Het was lachen geblazen voor enkele Belgen in de Bundesliga. Toch voor zij die tegenwoordig uitkomen voor Hertha Berlijn. De ploeg uit de Duitse hoofdstad haalde op het veld van Keulen zwaar uit. Ook Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata deden hun duit in het zakje.

Van hen beiden verscheen enkel Boyata aan de aftrap. In de 73ste minuut mocht Lukebakio dan ook invallen. Op dat moment was hun team al zegezeker. Dilrosun had Hertha immers op voorsprong gebracht en nog voor rust mocht thuisspeler Jorge Meré met een rechtstreekse uitsluiting vroegtijdig gaan douchen.

Belgen zorgen voor vierde doelpunt

Ibisevic dreef na de pauze de score nog op naar 0-3. In de slotfase moest dan het unieke moment van de Belgen nog aanbreken. Zij zorgden tussen hun tweetjes nog voor de 0-4. Lukebakio gaf de assist en Boyata pikte als verdediger zowaar nog zijn doelpuntje mee.

Dankzij een tweede overwinning op rij komen ze met Hertha op een tiende plaats te staan met zeven punten. Het Keulen van Sebastiaan Bornauw is voorlaatste in de Bundesliga.