Duits bondscoach is het beu en zegt waarop het staat: "Hij is onze nummer één richting het EK"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties

Joachim Löw kiest resoluut voor Manuel Neuer bij Duitsland

Duits bondscoach is het beu en zegt waarop het staat: "Hij is onze nummer één richting het EK"
Foto: © photonews

Duitsland is in de ban van de doelmannen. Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen vechten voor een stekje onder de lat. Ondertussen heeft Joachim Löw een duidelijke keuze gemaakt.

De doelmannenkwestie werd in Duitsland op de spits gedreven. Uli Hoeness (voorzitter van Bayern München, nvdr.) liet zelfs weten dat Der Rekordmeister geen spelers meer zou afstaan aan Die Mannschaft als Manuel Neuer opzij werd geschoven. 

Joachim Löw deed de situatie afkoelen door te stellen dat Manuel Neuer in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland zou spelen, maar dat Marc-André ter Stegen zich kon bewijzen in de oefenpot tegen Argentinië. 

Op de persbabbel naar aanloop van beide interlands werd al snel duidelijk dat de doelman van FC Barcelona niet al te veel hoop moet koesteren. "Ik heb al vaker gezegd dat Neuer in de aanloop naar het EK onze aanvoerder en nummer één is."

Ik heb al vaker gezegd dat Neuer in de aanloop naar het EK onze aanvoerder en nummer één is

Joachim Löw

"Natuurlijk telt de concurrentiestrijd op iedere positie", gaat de bondscoach verder. "Ter Stegen krijgt nu de wedstrijd tegen Argentinië om zich te bewijzen. Dat is toch een tegenstander van naam. Verder wil ik er geen woorden aan vuil maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties