Analyse It's coming home, maar er is veel twijfel bij Engeland
Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 0 reacties
It's coming home, maar er is veel twijfel bij Engeland
Foto: © photonews

Na de vierde plaats op het WK en met de halve finales en finale van het EK 2020 in eigen huis in gedachten leefden ze bij de Engelse nationale ploeg op grote hoop. Maar er is twijfel.

De match in Bulgarije maandagavond zal belangrijker zijn dan het op het eerste zicht lijkt. De eerste nederlaag (tegen Tsjechië afgelopen vrijdag) in tien jaar kwalificatiewedstrijden heeft er duchting op ingehakt bij The Three Lions.

De 4-2-3-1 waarmee Southgate tussen de lijnen kwam kon niet echt bekoren. Henderson en Rice speelden te defensief, terwijl Mason Mount daardoor vaak op een eiland aan het acteren was. Het vormpeil van Alli en Lingard is zorgelijk.

En ook in de as van de de verdediging moeten de Engelsen zich toch een beetje zorgen gaan maken. Harry Maguire komt niet uit de verf en toont net als Manchester United ook niet de topvorm momenteel. 

En wat dan te zeggen van Michael Keane, de verdediger van Everton die stond te slapen bij de Tsjechische doelpunten? John Stones is bovendien nog enkele maanden buiten strijd, veel alternatieven zijn er niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties