Interview Dimitri Daeseleire over de comeback van Rupel Boom: "Waalse clubs liggen ons"

Dante Bellon
| 1 reacties
Dimitri Daeseleire over de comeback van Rupel Boom: "Waalse clubs liggen ons"
Foto: © photonews

Na een 0 op 9 heeft Rupel Boom zich herpakt en staat het na 10 op 12 weer bij de grote jongens in Eerste Amateur.

Na drie speeldagen stond Rupel Boom troosteloos laatste in de Eerste Amateurklasse. Maar de Steenbakkers wonnen vervolgens drie wedstrijden op rij en haalden een gelijkspel in hun laatste wedstrijd. Opvallend: allemaal tegen Waalse ploegen.

"Die 0 op 9 was onaanvaardbaar", vertelt Dimitri Daeseleire. "Vervolgens wonnen we drie wedstrijden op rij tegen Olympic Charleroi, Tubeke en Wezet. Daarna speelden we een geweldige match op La Louvière, maar konden we de drie punten niet meepakken. Waalse ploegen liggen ons wel, behalve Seraing. Daar kregen we slaag van."

Geen spijt

Rupel Boom staat op de zesde plaats in het klassement met tien punten. "Het gaat snel in deze reeks. Vandaag sta je in de linkerkolom, morgen in de rechter. Het is een speciale competitie. Iedereen kan van elkaar winnen. Er zijn ook heel wat ex-spelers van de hoogste klasse. Dat trekt het niveau omhoog en ik kan zeggen dat het me wel bevalt", zegt de ex-speler van onder meer Racing Genk.

Charleroi

Voor de 29-jarige verdediger was de bekerwedstrijd tegen Sporting Charleroi wel speciaal. "Het was net na onze match tegen Olympic. In drie dagen moesten we dus tegen de twee clubs uit Charleroi. We hadden kansen en zetten een puike prestatie neer, maar konden jammer genoeg niet winnen (2-3). De teleurstelling was er wel en tegen Tubeke wonnen we dan overtuigend met 5-0. Nu volgt Patro Eisden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e amateurliga

Nieuwste reacties