Michel Preud'homme reageert na gefluit voor Avenatti

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit Sclessin
| 10 reacties
Michel Preud'homme reageert na gefluit voor Avenatti
Foto: © photonews

Door de afwezigheid van Emond mocht de Uruguayaan in de basis starten tegen Racing Genk. Het was duidelijk dat het de spits nog aan wedstrijdritme ontbrak. Zijn vervanger, de uit blessure teruggekeerde Obbi Oulare, deed het heel goed.

Felipe Avenatti beleefde zaterdag een moeilijke avond tegen Genk. De Uruguyaan was duidelijk nog niet 100% in conditie en werd in de duels telkens afgetroefd door een sterke Lucumi. Maar de Uruguayaanse spits werd zeker niet geholpen door zijn ploegmaats, die offensief hun draai maar niet konden vinden. Hierdoor kreeg Avenatti amper bruikbare ballen toegespeeld.

In de tweede helft was hij iets meer aanwezig, maar het is duidelijk dat Avenatti nog enkele weken tijd nodig heeft om op volle sterkte aan te treden. Toch vonden enkele Standard-supporters het al nodig om de Uruguyaan uit te fluiten toen hij het veld verliet.

Binnenkort zal het publiek wel van hem gaan houden

Trainer Michel Preud'homme zat na afloop van de wedstrijd wel verveeld met het gefluit in de tribunes. "Net als Oularé is Avenatti pas teruggekeerd na een blessure. Obbi heeft in het verleden zijn kwaliteiten al kunnen tonen aan het publiek. Avenatti heeft die kans nog niet gehad. En als een speler van zijn allooi dan niet op topniveau presteert, wordt hij helaas sneller aangepakt door een klein deel van het publiek."

"Toch was hij al van groot belang voor ons in de tweede helft, toen we meer de lange bal gebruikten. Als hij er niet was, konden we niet op die manier gespeeld hebben. Hoewel ik begrip kan hebben dat het publiek niet tevreden is over deze Avenatti, ben ik ervan overtuigd dat onze fans binnenkort wel van hem zullen gaan houden, wanneer hij topfit is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties