Yan Vorogovskiy lacht eens met de afstanden in België: "Virton ver? Wij pakten het vliegtuig"

Dante Bellon
| 0 reacties
Yan Vorogovskiy lacht eens met de afstanden in België: "Virton ver? Wij pakten het vliegtuig"

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Yan Vorogovskiy is sinds deze zomer in Antwerpen neergestreken vanuit het verre Kazachstan. De 24-jarige verdediger van Beerschot groeide in de kortste keren uit tot een betrouwbaar sluitstuk achterin. Maar hoe verliepen zijn eerste maanden in een totaal nieuwe omgeving?

Vorogovskiy streek vier maanden geleden neer in de havenstad. Maksim Zhalmagambetov ging hem in 2008 voorbij aartsrivaal Antwerp. Hij speelde één wedstrijd voor The Great Old. Maar Vorogovskiy is nog maar de vierde Kazach die zich naar België begeeft.

"Ik wilde graag mijn comfortzone verlaten", legt de verdediger van Beerschot uit in Gazet van Antwerpen. "Ik woonde in Almaty, dat is een stad met drie miljoen inwoners, bij mij ouders. Ik had uiteindelijk niets te veriezen door naar hier te komen. Ik mis mijn vriendin, vrienden en familie uiteraard, maar mijn ambitie is groot. Ik verdiende veel geld in Kazachstan, maar dat primeert niet. Ik moest deze beslissing nemen."

Beshbarmak

Hoe verloopt die integratie voor Vorogovskiy? "Ik trek veel op met Denis Prychynenko, hij spreekt Russisch. Dat helpt me enorm. Irakli Bugridze spreekt ook Russisch en met Raphael Holzhauser kan ik goed overweg. Het is jammer dat er nergens een écht Kazachs restaurant is. Na de wedstrijd gaan we soms nog een pita eten, maar ik mis wel Beshbarmak. Dat is het nationale gerecht in Kazachstan met schapenvlees."

Geen fietsers

"Op zich viel de cultuurshock best mee", vertelt Vorogovskiy. "Wat me het meeste opviel, was dat hier overal fietsers rijden. In Kazachstan rijdt niemand met de fiets. Zelfs als het koud is. Hier zijn de afstanden ook wel veel kleiner. Ik moest eens lachen toen ik hoorde dat Virton de verste verplaatsing was. We zaten twee uur op de bus. Bij Kairat was de kortste verplaatsing een rit van zeven uur. We namen dan ook het vliegtuig", lacht de Kazach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties