KV Mechelen gaf een dubbel geschiedenislesje tegen Antwerp: Het 'Opsinjoorke' en 'Remember 2002-2003'

KV Mechelen gaf een dubbel geschiedenislesje tegen Antwerp: Het 'Opsinjoorke' en 'Remember 2002-2003'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen versloeg afgelopen weekend Antwerp in een voor beide ploegen belangrijke partij in de strijd om de top-6. Maar er was ook een dubbel geschiedenislesje.

De supporters van KV Mechelen kwamen namelijk met een prachtige tifo van de Sotscop naar buiten voor het duel tegen Antwerp. Een verwijzing naar de Mechelse geschiedenis, waarbij ook Antwerpen deel van het verhaal werd.

De Sotscop was namelijk een pop uit de 17e eeuw, die gebruikt werd als symbool voor mannen die hun vrouw slecht behandelden - al dan niet onder invloed van alcohol. In 1775 kreeg een Antwerpse toeschouwer deze pop op zijn hoofd tijdens een stoet voor het 1000-jarig bestaan van de Sint-Romboutsvereniging.

De overlevering wil dat het poppetje sindsdien onder de naam Opsinjoorke is verder gegaan - omdat een Sinjoor (lees: een inwoner uit Antwerpen) de pop op zijn hoofd had gekregen. Een mooi lesje geschiedenis dus voor de bezoekers uit Deurne-Noord.

Verder zagen we ook opnieuw 'Remember 2002-2003' opduiken, een verwijzing naar het seizoen waarin de fans de club van de ondergang hebben gered. Het plakkaat was de voorbije vijftien jaar te zien op de hoofdtribune, maar bij het plaatsen van een nieuwe hoofdtribune moest het even wijken. Nu hangt het hoog in de nok aan de overkant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties