Wayne Rooney, 34 jaar en op het punt om voor zijn laatste club te spelen
Florent Malice
Florent Malice
| 2 reacties

Wayne Rooney wordt 34 en staat op het punt om een nieuwe, grote uitdaging aan te gaan

Wayne Rooney, 34 jaar en op het punt om voor zijn laatste club te spelen

Wayne Rooney heeft DC United en de MLS vaarwel gezegd: de Engelsman staat op het punt om zijn laatste uitdaging aan te gaan.

Wayne Rooney blaast op deze donderdag 24 oktober 34 kaarsjes uit: voor de eerste keer in zijn carrière doet hij dat zonder dat hij deel uitmaakt van een professioneel voetbalteam. De aanvaller is namelijk 'between jobs': zijn vorige, als speler van DC United, en zijn volgende, die van speler/manager van Derby County in de Engelse Championship.

Een van de groten in het Engelse voetbal

Zijn aangekondigde terugkeer naar Engeland is bij het grote publiek wat aan de aandacht ontsnapt. Onterecht, want Wayne Rooney is een van de beste spelers, toch zeker met de Engelse nationaliteit, die ooit op 'het eiland' gevoetbald heeft. Hij is de topschutter aller tijden van Manchester United (253 goals) én de Engelse nationale ploeg (53 goals in 120 matchen) en won 15 trofeeën met de 'Red Devils'.

Bovendien staan enkele van zijn goals in het collectieve geheugen gegrift vanwege hun uitzonderlijke schoonheid. De goal die de meeste compilaties haalt is wellicht zijn omhaal in de Manchester Derby tegen aartsrivaal City.

Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wist Rooney de goal nog staan: 25 rozen in 52 matchen met DC United, wat hem een plaatsje in het team van het jaar en bij de All-Stars opleverde na zijn eerste seizoen.

Net zoals Kompany gaat Rooney, terwijl hij nog enkele jaren als voetballer in zich heeft, voor zijn een laatste gekke uitdaging. Hij wordt speler/manager bij Derby County, het nummer 14 in de Championship, de Engelse tweede klasse. Hij volgt er Frank Lampard op, een andere legende van het Engelse voetbal. Met zijn 34 lentes heeft hij zeker niet voor de makkelijkste uitdaging gekozen, maar waarschijnlijk wel zijn laatste als speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties