Lukebakio maakt voor het tweede seizoen op een rij indruk in de Bundesliga: "Mijn omhaal? Op automatische piloot"

Arjen T'Sjoen

Afgelopen zomer maakte Dodi Lukebakio de overstap van Fortuna Dusseldorf naar Hertha BSC Berlijn in de Bundesliga. De aanvaller liet zich in de thuiswedstrijd tegen TSG Hoffenheim opnieuw opmerken met een erg fraai doelpunt.

Zaterdagnamiddag nam Hertha het thuis op tegen Hoffenheim. Nog voor de rust stonden de bezoekers met 0-2 voor na doelpunten van Locadia en Kramaric, maar na de pauze kwam Hertha onder impuls van Dodi Lukebakio nog langszij. De ex-speler van RSC Anderlecht scoorde in minuut 55 met een bijzonder fraaie omhaal. Een paar minuten later maakte Salomon Kalou de gelijkmaker. Hertha verloor de wedstrijd uiteindelijk wel nog met 2-3 en staat nu op de elfde plaats in de stand.

"Hoe ik die omhaal maakte? Het was pure improvisatie", reageerde hij na de match. "Ik dacht niet na en deed alles op automatische piloot." Uiteindelijk was Lukebakio vooral ontevreden over de nederlaag: "Ik  ben vooral ontgoocheld dat we geen punten konden pakken. Van 0-2 naar 2-2 terugkeren is al bijzonder sterk, maar het is jammer dat we het dan nog weggeven."