Domper voor Oranje: Ajax-talent kiest voor Amerika

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Domper voor Oranje: Ajax-talent kiest voor Amerika
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Slecht nieuws voor Oranje. Sergino Dest, de talentvolle rechtsachter van Ajax, heeft de knoop doorgehaakt. Hij zal niet voor Nederland uitkomen, maar wel voor Amerika, waar zijn roots liggen.

Sergino Dest is amper achttien jaar oud. Het Ajax-jeugdproduct brak dit seizoen door in het eerste elftal. Hij is uitgegroeid tot een vaste waarde in het team van ten Hag, waar hij vooral omwille van zijn offensieve acties opvalt. Hij leverde tot dusver al vier assists in de Eredivisie.

Dest is geboren in Nederland, maar heeft Amerikaanse roots. Na lang twijfelen heeft hij vandaag de knoop doorgehakt. Hij zal gaan spelen voor Amerika. Een serieuze streep door de rekening van Oranje, want de spoeling op de rechtsachter is dun. Daar speelde de laatste interlands telkens Denzel Dumfries van PSV, die niet echt kon overtuigen.

Ook in de nationale jeugdelftallen kwam Dest al voor Amerika uit. “Bij Nederland zou ik samenspelen met de beste voetballers van de wereld. Toch kies ik voor Amerika. Ik ben er altijd goed ontvangen en behandeld. Ik maak deze beslissing puur op gevoel en emotie”, laat Dest weten op de sociale media.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One Nation One Team #13

Een bericht gedeeld door Sergiño Dest (@sgd_2) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties