🎥 Real Madrid, Barcelona en Bayern München staan allemaal in de rij voor piepjonge Duitse "alleskunner" van 100 miljoen euro

Clint Vens
| 1 reacties
🎥 Real Madrid, Barcelona en Bayern München staan allemaal in de rij voor piepjonge Duitse "alleskunner" van 100 miljoen euro

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wereldkampioenschap 2018 draaide voor Duitsland op een grote sisser uit. Na die klap bouwt 'Die Mannschaft' aan de weg terug. Bondscoach Joachim Löw snoeide in zijn selectie en nam afscheid van enkele (volgevreten) vedetten als Müller en Lahm. Niet getreurd, de opvolging klopt op de deur.

Als we even de selectie van Duitsland erbij nemen op Transfermarkt.de merken we dat de
Duitsers terug over enkele aardige talenten beschikken. De opvallendste zijn ongetwijfeld
Timo Werner, Serge Gnabry, Julian Brandt en Kai Havertz. Al plaatsen we enkel die laatste in
de categorie: 'buitengewoon'.

100 miljoen euro

De spelmaker van Bayer Leverkusen is met zijn 20 jaar de jongste, maar verreweg ook de
duurste speler in de Duitse selectie. Zijn marktwaarde wordt geschat op 90 miljoen euro. Real
Madrid, Barcelona en vooral Bayern München liggen op de loer. Leverkusen wil zijn goudhaantje onder geen beding onder de 100 miljoen euro de deur zien uitgaan. 

Het zegt alles over in welke categorie we dit zeldzame talent moeten plaatsen. In Duitsland dwepen ze met de youngster uit Aken. Een kruising tussen Özil, Ballack en Kroos werd al eens geopperd door een Duits sensatieblad en die vergelijking is niet eens overdreven. 

Tienersensatie

Havertz maakte zijn debuut bij Leverkusen al in 2016, met zijn 17 lentes de jongste debutant ooit voor de Duitse subtopper. Vorig seizoen beleefde hij zijn grote doorbraak. Het wonderkind lukte maar liefst 17 treffers, dat had hem nog nooit een tiener voorgedaan in de Bundesliga. De youngster moest enkel Lewandowski (22) en Paco Alcacer (18) voor hem dulden. 

'Alleskunner'

Havertz is een echte alleskunner. Hij combineert zijn snelheid met een geweldige eerste balcontrole. Daarenboven bezit hij over bovengemiddelde spelintelligentie. Hij ziet de ruimtes en duikt ze op het gepaste moment in.

Met zijn fantastische pass kan hij ook een ploegmaat alleen voor doel zetten. Qua fysieke kracht kan hij nog stappen zetten, maar Havertz heeft wel zijn lengte (1,88m) mee. 

Wat hem misschien het meest uitzonderlijk maakt op zijn leeftijd is zijn 'cool' voor doel, getuige zijn 17 doelpunten vorig seizoen. Oordeelt u vooral zelf...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties