Na het racistisch incident rond Ilaimaharitra: nu tijd om hard in te grijpen!

Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 228 reacties
Na het racistisch incident rond Ilaimaharitra: nu tijd om hard in te grijpen!
Foto: © photonews

We kunnen soms met zinsverbijstering kijken naar de incidenten tijdens Bulgarije - Engeland of de voorvallen met Balotelli en Lukaku in Italië, maar in onze stadions zijn er ook nog steeds 'supporters' die over de schreef gaan. Tijd voor de Belgische instanties om in te grijpen!

De Belgische Voetbalbond heeft Romelu Lukaku via Twitter gesteund toen hij twee maanden geleden slachtoffer werd van racistische geluiden tijdens een wedstrijd van Inter Milaan. Hij werd toen niet gesteund door de ultras van Inter. Wat gaat de KBVB nu voor Marco Ilaimaharitra ondernemen in het eigen kampioenschap?

Het thema racisme wordt zeer ernstig genomen voor de Bond. Zo riep het onlangs een 'Hackaton' in leven; een initiatief waarbij jongeren tussen 16 en 25 werden aangespoord om mee na te denken hoe de KBVB "elke vorm van discriminatie en kwetsende gezangen op de Belgische voetbalvelden te elimineren".

Mooi initiatief, maar strenger straffen zou ook iets teweeg kunnen brengen. Als matchen gestaakt kunnen worden na objecten die op het veld gegooid worden, waarom kunnen er dan niet minstens even zware sancties worden opgelegd wanneer er sprake is van racisme?

Bij racistische geluiden zijn het enkele individuen die een hele club en duizenden supporters zullen straffen, maar dat is opnieuw geen nieuw gegeven. Nu is het vooral hoog tijd om erg concreet in te grijpen. Bewijzen hard maken is niet evident in deze zaak en daarom is het beter om het probleem toch aan te pakken in die zin dat het zich niet verder verspreidt.

De Pro League heeft gereageerd door te stellen dat "racisme geen plaats heeft in onze stadions". KV Mechelen wacht op het verslag van de match delegate en dat van de scheidsrechter. Dat is al een mooie aanzet, laten we nu hopen dat men die lijn doortrekt bij de volgende stap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties