Pukki trapt Finland voor het eerst naar een groot toernooi, Noorwegen grijpt laatste kans met dank aan ex-speler van AA Gent
Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties

Finland verzekerde zich als elfde land van een ticket voor het EK van volgend jaar

Pukki trapt Finland voor het eerst naar een groot toernooi, Noorwegen grijpt laatste kans met dank aan ex-speler van AA Gent

Finland heeft zich als elfde land geplaatst voor het EK van volgende zomer. De Finnen klopten voetbaldwerg Liechtenstein.

Norwich-spits Teemu Pukki was andermaal de grote man bij Finland. Nadat  Jasse Tuominen na 22 minuten voor de de 1-0 had gezorgd, stelde hij de zege veilig met twee doelpunten in het laatste half uur.

Finland wordt zo tweede in groep J en mag samen met Italië naar het EK van volgende zomer. Voor de Finnen wordt het een primeur: ze mochten namelijk nooit eerder naar een groot toernooi.

In diezelfde groep verloor Armenië in eigen huis met het kleinste verschil van Griekenland. Zelfs als Finland verloren had, was het EK-ticket daardoor vanavond een zekerheid geweest.

In groep F won Noorwegen met 4-0 van Faeröer. Alexander Sørloth (ex-AA Gent) scoorde twee keer. Sander Berge speelde 85 minuten voor de thuisploeg. 

Noorwegen komt zo op een gedeelde derde plaats naast Roemenië. Zweden telt één punt meer. Om 20u45 ontvangt Roemenië Zweden. Sørloth en co moeten hopen op Zweeds puntenverlies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties