Pro League onderhandelt over nieuwe gunstmaatregelen, maar ... "Gaan we kiezen voor goede voetballers of voor een rechtvaardig systeem"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 31 reacties
Pro League onderhandelt over nieuwe gunstmaatregelen, maar ... "Gaan we kiezen voor goede voetballers of voor een rechtvaardig systeem"
Foto: © photonews

De gunstmaatregelen die voetballers en profclubs in België krijgen liggen onder vuur. De politiek wil die voordelen herzien en het voetbal meer laten opdraaien voor de welvaartstaat.

Als de Belgische clubs de volle pot moeten betalen aan sociale bijdragen zouden ze jaarlijks 80 miljoen euro meer uitgeven. Dat berekende Het Laatste Nieuws. Een speler die 300.000  euro netto krijgt in België, daarvoor moet zijn club 502.117,60 euro betalen. Daarmee bekleedt België de negende plaats in Europa.

Kritiek

"We stellen voor het RSZ-plafond op te trekken naar 60.000 euro. Daarnaast zouden we de werknemersbijdrage verhogen voor de lonen die meer dan 180.000 euro per jaar bedragen — op die manier zorgen de grootverdieners ook voor de meeste inkomsten voor de sociale zekerheid", reageerde de Pro League bij dezelfde krant.

Voor arbeidseconoom Stijn Baert mag het allemaal wat meer zijn. "In andere sectoren waar men ook competitief moet zijn met het buitenland worden wel hoge belastingen betaald. Waarom kan het voetbal dan een uitzondering zijn? Gaan we voor het meest rechtvaardige systeem kiezen, of voor betere voetballers in België", vroeg Baert zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties