🎥 14 jaar geleden kreeg Ronaldinho staande ovatie van het Real-publiek

Dante Bellon
| 2 reacties
🎥 14 jaar geleden kreeg Ronaldinho staande ovatie van het Real-publiek
Foto: © photonews

Het lijkt wel een ver verleden, maar de Braziliaanse voetbalgod Ronaldinho speelde voor FC Barcelona. Alsof u dat niet wist, uiteraard. Dinsdag 19 november is het dag op dag veertien jaar geleden dat de balvirtuoos Bernabeu het zwijgen oplegde. Of toch voor even.

We keren terug in de tijd en gaan naar zaterdag 19 november 2005. In het Estadio Santiago Bernabeu staat om negen uur 's avonds El Clasico op het programma. Op dat moment staat Real Madrid derde, Barça tweede. 

Lionel Messi had net zijn debuut gemaakt en startte vanop de rechterflank. Maar het was vooral één bepaalde man die de show stal, nog voor Messi de grote man werd in Catalonië. Zijn naam: Ronaldinho.

Twee goals en een assist

In zijn eentje dribbelde en voetbalde hij Real Madrid de verdoemenis in en dat leverde hem zelfs een staande ovatie van het publiek op. Bij de 0-2 waren er vooral nog fluitconcerten te horen, na de 0-3 begonnen er mensen recht te staan en te applaudisseren. Eto'o opende na een kwartier voetballen de score, op aangeven van... Ronaldinho.

Barcelona zou door die overwinning aan de leiding komen in de Primera Division, want zo heette dat toen nog, en die koppositie niet meer afgeven. Real Madrid kon na een trainerswissel en een moeilijke heenronde toch nog tweede worden. Weliswaar op 12 punten van de kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties