🎥 Dries Mertens kan met bizarre assist nieuw puntenverlies niet voorkomen voor Napoli

Dante Bellon

Het blijft maar duren voor Napoli. Zaterdag kon Dries Mertens opnieuw niet winnen in de Serie A. Het is al het zevende puntenverlies op rij voor de Napolitanen.

Ondertussen is de club uit het Italiaanse zuiden weggezakt naar plaats zeven, na opnieuw puntenverlies. Zaterdag speelde Napoli 1-1 gelijk op het veld van Udinese.

In de eerste helft was Napoli op achtervolgen aangewezen na een 'heerlijk' doelpunt van Kevin Lasagna. De aanvaller werd door Seko Fofana knap alleen voor doel gezet en legde de bal koelbloedig in doel.

De verdediging van Udinese onder leiding van Bram Nuytinck, kon de voorsprong vasthouden tot de zeventigste minuut. Dries Mertens gaf de bal zonder het zelf te beseffen mee met Piotr Zielinski, die zich knap loswurmde en de bal in de verste hoek knalde.

Banzitter Maksimovic kreeg nog twee keer geel tijdens zijn opwarming en mocht gaan douchen. Door het nieuwe puntenverlies staat Napoli nu nu zevende met al zeventien punten achter op leider Inter en zeven op Atalanta, dat zesde staat.