Hij is het geheime wapen voor 2020 in titelstrijd KAA Gent, maar hoe hem te gebruiken?

Hij is het geheime wapen voor 2020 in titelstrijd KAA Gent, maar hoe hem te gebruiken?

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Dit weekend was hij er nog niet bij, maar de terugkeer van Giorgi Chakvetadze bij KAA Gent zal niet lang meer op zich laten wachten. Rest de vraag: waar en hoe gaat Jess Thorup hem gebruiken op het veld?

De ruit op het middenveld staat dit seizoen als een huis bij KAA Gent. Owusu is al een erg nuttige pion gebleken als verdedigende middenvelder, Kums en Odjidja dartelen als nooit tevoren en het belang van Jonathan David kan onder geen beding onder stoelen of banken worden gestoken.

Bovendien draait het ook vooraan bijzonder goed, met Yaremchuk en Depoitre in de spits. Met Kvilitaia, Bezus en anderen zijn er bovendien nog een extra opties op diverse plaatsen om ook in de breedte van een sterke kern te spreken.

Het is dan ook nog maar de vraag of Chakvetadze zomaar David of Yaremchuk uit de basisploeg zal kunnen houden? Dat lijkt niet meteen evident. De kans dat Thorup van systeem gaat veranderen lijkt ook eerder miniem.

De Georgiër kan als linksbuiten en als aanvallende middenvelder uit de voeten en kan dus in diverse systemen ook tot zijn recht komen. Daar ligt ook meteen de sterkte van de Buffalo's met oog op de play-offs: met een fitte Chakvetadze komen er opties tijdens de wedstrijden.

Sterke bank

Elke keer hij aan de bal kwam de voorbije seizoenen gebeurde er wel iets. Bovendien is Chak ook nog steeds amper twintig jaar. Hij ligt nog lang onder contract bij de Buffalo's en heeft op dat gebied ook de zekerheid, wat ook voor zijn vertrouwen belangrijk is.

De voorbije maanden hebben ze de knie van de kwieke speler rustig laten helen, het programma na Nieuwjaar is - met ook nog Europese wedstrijden voor de boeg - sowieso nog zwaar en lang. En was de sterkte van de bank ook niet de sterkte van kampioenenploeg Gent enkele jaren geleden?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws