Roman Bezus ziet uit naar komst van zijn landgenoten: "Ik hoop dat Shevchenko meekijkt"

Roman Bezus ziet uit naar komst van zijn landgenoten: "Ik hoop dat Shevchenko meekijkt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roman Bezus speelt voorlopig nog niet al te veel voor AA Gent, maar de kans is groot dat hij tegen Oleksandrië opnieuw aan de aftrap staat aangezien Jonathan David nog steeds in Canada is na het overlijden van zijn moeder. Bezus kijkt samen met twee andere Gentenaars landgenoten in de ogen.

"Die stadionomroeper, die scandeert mijn naam altijd fout. Het is Bé-zus", lacht de 29-jarige Oekraïner in Het Nieuwsblad. Donderdag staat de laatste groepswedstrijd in de Europa League op het programma voor AA Gent en kijkt het Oleksandrië in de ogen. Een club uit het geboorteland van Bezus, Yaremchuk en Plastun.

"Ik hoop niets anders dan dat bondscoach Andrei Shevchenko meekijkt. Het ziet er namelijk naar uit dat we met drie Oekraïners gaan spelen. Maar de plekken zijn duur in de nationale ploeg. Maar we zijn ook met drie keer zoveel mensen in Oekraïne", legt Bezus uit.

Een quasi certitude voor de Oekraïense elf is zijn ploegmaat, die andere Roman. Voor de heenwedstrijd werd hij door zijn landgenoten bijna doodgeknuffeld. Zo populair is hij. "Dat klopt. Hij scoort ook veel. Maar Plastun en ik hebben ook fans. Ik heb onlangs nog een koffiemok gekregen van een fan die ik dagelijks gebruik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties