Acht spelers die Anderlecht de laatste drie jaar gedwongen verlieten en nu het mooie weer elders maken

Acht spelers die Anderlecht de laatste drie jaar gedwongen verlieten en nu het mooie weer elders maken
Foto: © photonews

De voorbije jaren liet Anderlecht wel heel wat spelers vertrekken die ze niet meer nodig hadden, maar die wel meteen openbloeiden bij andere clubs. Een overzicht van enkele spelers die ze misschien wel hadden kunnen gebruiken.

Massimo Bruno

Bruno is een jeugdproduct van Anderlecht, maar zijn tweede passage bij de club werd geen groot succes. Hij schipperde tussen bank en veld en in zijn tweede huurseizoen werd hij vooral gebruikt als stoplap. Zijn huurovereenkomst werd niet verlengd en Charleroi zag zijn kans schoon om hem bij Leipzig weg te halen. De 26-jarige winger is onmisbaar geworden onder Karim Belhocine en speelt regelmatig ook als spelverdeler. 

Ryota Morioka

Nog zo eentje die bij Charleroi is opengebloeid. Zes goals en drie assists tot nu toe. Door het uitvallen van Diandy speelt hij zelfs een rijtje lager momenteel en dat werkt ook. De Japanner leek bij Anderlecht elke wedstrijd wat meer weg te deemsteren en het leek ook allemaal te snel te gaan. Bij Charleroi bepaalt hij veelal het ritme en zijn passes zijn weer even splijtend als bij Waasland-Beveren.

Olivier Deschacht

Ongewenst nadat Marc Coucke Anderlecht overnam. Maar paars-wit had zijn ervaring wel goed kunnen gebruiken. De jonge Ewout Pletinckx heeft er bij Zulte Waregem de mond van vol over hoeveel hij wel niet leert qua positiespel en slim verdedigen van de veteraan. Deschacht heeft winnaarsmentaliteit te over. 

Hannes Delcroix

Een jaartje uitgeleend aan RKC Waalwijk, waar hij grote lof oogst. Had Kompany van de vele blessures in de verdediging vooraf geweten had hij hem waarschijnlijk wel gehouden. Delcroix stond als jeugdspeler te boek als groot talent, maar stagneerde door vele blessures. Hij keert komende zomer terug naar RSCA. Benieuwd wat ze dan met hem gaan doen.

Sven Kums

Kreeg op den duur ook geen deuk in een pakje boter meer gestampt bij Anderlecht. AA Gent haalde hem maar al te graag binnen, te meer omdat Anderlecht zijn loon bleef betalen. Binnen de kortste keren wierp hij zich terug op als sterkhouder bij de Buffalo's. Op een positie waar hij zich comfortabel voelt. Verdedigende middenvelder is namelijk niet wat hij het liefst doet.

Silvère Ganvoula

Toegegeven: niemand had verwacht dat Silvère Ganvoula zich zo zou laten zien in de Tweede Bundesliga. Vijftien wedstrijden en 9 goals, gepaard met 4 assists. Den Beir heeft zo al interesse gewekt van enkele Bundesliga-ploegen. Een echte targetspits, maar hadden ze die wel nodig in het huidige systeem? Als breekijzer had hij wel wat gewicht in de schaal kunnen werpen.

Wout Faes 

Faes koos voor speelgelegenheid bij Oostende toen duidelijk werd dat ze niet meer op hem rekenden bij Anderlecht. Nochtans was hij ook één van de goudhaantjes van zijn generatie in Neerpede. Bij Oostende is hij kapitein en één van de pionnen waar ze hopen veel geld voor te krijgen.

Uros Spajic

Verkocht omdat ze met dat geld Milic, Musona, Vranjes... konden gaan halen. Achteraf gezien misschien niet de beste keuze. Spajic wordt bij Krasnodar - ploeg in opmars in Rusland - op handen gedragen. Zijn onverzettelijkheid en persoonlijkheid worden alom geapprecieerd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties