Premier League-clubs pakken uit met Champions League-winnaars als manager, maar dat is geen garantie op (Europees) succes
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Premier League-clubs stellen CL-winnaars aan als managers, maar dat is geen garantie op Europees succes

Premier League-clubs pakken uit met Champions League-winnaars als manager, maar dat is geen garantie op (Europees) succes

De Premier League blijft voor veel spelers een droombestemming, maar dat geldt ook voor managers. Van de zes managers die ooit de Champions League hebben gewonnen en nu nog actief zijn bij een ploeg, werkt de helft in de Premier League.

En als we de geruchten mogen geloven komt daar weldra een vierde trainer bij, want Everton en Carlo Ancelotti zouden op het punt staan om met elkaar in zee te gaan. De drie managers die de Champions League wonnen en nu in de Premier League coachen zijn José Mourinho (2, Tottenham), Pep Guardiola (2, Manchester City) en Jürgen Klopp (1, Liverpool).

De drie andere actieve coaches met een CL-zege achter hun naam zijn Rafa Benitez (Dalian Yifang), Luis Enrique (Spanje) en Zinédine Zidane (Real Madrid). Tien trofeeën verdeelden die zes succestrainers onder elkaar, vijf trofeeën staan op het palmares van een Premier League-manager. Als Ancelotti straks bij Everton aan de slag gaat wordt het 8/13 voor managers uit de Premier League. Vier van de 1/16 CL-finalisten wordt gecoacht door een ex-winnaar. Alleen Zidane staat niet aan het hoofd van een Engelse club.

Wel Engelse eindzeges

Toch is het een gewaagde gok voor Engelse clubs om een CL-winnaar aan het roer te zetten, want nooit herhaalde die trainer zijn kunststukje bij zijn nieuwe club. Het lukte Mourinho en Ancelotti niet bij Chelsea en Guardiola niet bij Manchester City. Een ex-winnaar in huis halen is dus geen garantie op Europees succes.

Ferguson, Benitez, Di Matteo en Klopp -de managers die hun Engelse club de ‘Beker met de Grote Oren’ schonken- hadden geen verleden als eindwinnaar voor ze de Champions League op zak staken met respectievelijk Manchester United, Liverpool, Chelsea en Liverpool.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties