Werpt de regering een reddingsboei toe? Minister vaardigt dit weekend Koninklijk Besluit uit dat Pro League kan stopzetten
Redactie
| 17 reacties

Pro League kan competitie stopzetten zonder financiële consequenties

Werpt de regering een reddingsboei toe? Minister vaardigt dit weekend Koninklijk Besluit uit dat Pro League kan stopzetten

De Pro League weigert momenteel om definitief een punt achter de Jupiler Pro League te zetten. Volgens de G5 vormen de televisiegelden het grootste struikelpunt. Daar past Koen Geens nu een mouw aan.

De G5 willen afwachten en indien mogelijk hervatten - lees: de topclubs willen de televisiegelden niet verliezen door op eigen houtje te stoppen - terwijl de K11 in een open brief een snelle beslissing vragen. 

Minister van Justitie Koen Geen (CD&V) gaat dit weekend echter een Koninklijk Besluit uitvaardigen waarin staat dat de coronacrisis een wettelijk en onweerlegbaar vermoeden van overmacht invoert. Dat laat Sporza weten.

100% garantie

Dat betekent dat lopende contracten kunnen beëindigd, geschorst of ontbonden worden zonder dat de benadeelde partij een schadeclaim kan indienen. En dat was precies de schrik van de topclubs.

Concreet wil dat zeggen dat de Pro League de competitie kan stopzetten zonder dat de tv-rechtenhouders later een deel van het geld kunnen terugeisen of een schadeclaim kunnen indienen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties