Gaf Kompany finale duwtje aan Coucke? "Dan zou Coucke het moeilijk hebben om nog te functioneren bij Anderlecht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 18 reacties

Dreiging vertrek Vincent Kompany gaf Marc Coucke duwtje om stap opzij te zetten

Gaf Kompany finale duwtje aan Coucke? "Dan zou Coucke het moeilijk hebben om nog te functioneren bij Anderlecht"
Foto: © photonews

De paleisrevolutie bij Anderlecht kwam voor de meeste mensen onverwacht. Er waren wel geruchten dat Marc Coucke een stap opzij wilde zetten, maar dat werd nergens bevestigd. Een dreigend vertrek van Vincent Kompany zou het laatste duwtje gegeven hebben.

Zo zegt De Tijd-journalist Dries Bervoet bij Sporza. "De relatie tussen Coucke en Kompany was bevroren geraakt, met een clash tussen de sleutelspelers tot gevolg", zegt Bervoet. "Dat Manchester City en Pep Guardiola opnieuw interesse hadden in Kompany, zou als hefboom zijn gebruikt om Coucke te overtuigen om een stapje opzij te zetten."

Een vertrek van Kompany zou een supportersrevolutie teweeg gebracht hebben. "Als de perceptie zou ontstaan dat Coucke de prins van het Lotto Park weer uit de club had geduwd, dan zou de positie van de voorzitter zwaar onder druk zijn komen te staan. Dan zou Coucke het moeilijk hebben om nog te functioneren."

Exitscenario

Coucke zou zich zelfs helemaal kunnen terugtrekken. "Niets is 100 procent zeker, door de economische turbulentie die op ons afkomt. Maar het ziet er toch sterk naar uit dat Coucke de afbouw van zijn belang en activiteit bij Anderlecht plant en bezig is met een exitscenario."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties