Geplaagde Barcelona-coach bijt van zich af: "De uitspraken van Messi? Ik hecht er geen belang aan"

Geplaagde Barcelona-coach bijt van zich af: "De uitspraken van Messi? Ik hecht er geen belang aan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Quique Setien heeft niet zijn mooiste voetbalmomenten uit zijn carrière beleefd de laatste weken. Barcelona zakte helemaal weg en zag Real Madrid de titel pakken. En als je wereldvedette dan ook nog gaat klagen ten opzichte van de hele wereld, weet je dat het niet makkelijk wordt.

Setien blijft echter strijdvaardig. “Ik heb er geen moment aan gedacht zelf op te stappen. Ik was natuurlijk ook liever gelukkiger geweest nu, met betere resultaten en het kampioenschap. Maar ik weet dat een nederlaag altijd tot de mogelijkheden behoort. Ik moet het mediacircus rond mijn persoon accepteren.”

“De dag dat ik aangesteld werd, zei ik dat ik wilde genieten van deze periode tot de laatste dag. Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn. In ons vak heb je te maken met bepaalde risico’s.”

Over de kritiek van Lionel Messi: “We hebben allemaal al wel eens dingen gezegd die dan verkeerd geïnterpreteerd werden. Je bent gefrustreerd na zo’n match als donderdag. Ik hecht er geen belang aan. Het is ook logisch dat we het niet altijd eens zijn met elkaar.”

Setién zat vrijdag samen met voorzitter Josep Bartomeu en het clubmanagement om de situatie te bespreken. “Dat vind ik volstrekt normaal”, aldus Setién, die in januari Ernesto Valverde opvolgde als T1 bij de Catalanen. “We willen allemaal beter worden, we zoeken samen oplossingen. Daar ging de meeting over. We bereiden met optimisme de toekomst voor."

"Na de match van morgen is er nog de eindronde in de Champions League. Daar kijken we allemaal naar uit. Als we spelen zoals bij Villarreal (1-4 zege op 5 juli, red.) kunnen we de Champions League winnen. Als we spelen zoals donderdag, winnen we niets. Iedereen moet daarin verantwoordelijkheid nemen na het niet winnen van La Liga. Iedereen is er zich van bewust dat er veel zaken voor verbetering vatbaar zijn. Maar jullie gaan me niet overtuigen dat alles slecht was. Dat is niet waar. We hadden in verschillende matchen meer verdiend.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties