Eindelijk... Manchester United weet terug wat winnen is na 1-3 zege bij Everton

Bart Vrancken
| 3 reacties
Eindelijk... Manchester United weet terug wat winnen is na 1-3 zege bij Everton
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de uitschuiver in Turkije en een voorlopig teleurstellende vijftiende plaats in de Premier League was Manchester United nagenoeg verplicht om opnieuw aan te knopen met een overwinning. Het ging op bezoek bij de nummer vijf in de stand, Everton.

Het begon niet goed voor Ole Gunnar Solskjær en zijn mannen die net na het openingskwartier tegen een 1-0 achterstand moesten aankijken. Bernard kon, tegen de gang van het spel in, zijn ploeg op voorsprong brengen.

Manchester United gaf niet op en bleef de druk opvoeren. De gelijkmaker kwam er snel. Het was sterspeler Bruno Fernandes die op voorzet van Luke Shaw de 1-1 kon binnenknikken. 

De beste kansen waren voor United, dat er ook efficiënt mee omging. Op het halfuur kon man in vorm Bruno Fernandes zijn tweede doelpunt scoren, dit keer op assist van Marcus Rashford. Rusten bij een verdiende 1-2 voorsprong voor Manchester United.

   

Na de rust probeerde Everton de rug te rechten en ging het vol voor de gelijkmaker. Tot hele grote kansen leidde dit niet en zo kreeg Manchester United via Rashford nog de beste mogelijkheid. Pickford, die terug tussen de palen stond bij Everton, kon met een prima redding een dubbele achterstand vermijden. 

In het slotkwartier pakte Solskjær nog uit met een opmerkelijke dubbele wissel. Zo kwamen Pogba en Cavani nog het veld op. Een dubbele wissel waar concurrent Carlo Ancelotti alleen maar van kan dromen. Everton bleef proberen, maar kon United niet meer in gevaar brengen. Het aanvallende spel van Everton werd nog afgestraft met een derde treffer van United. Cavani was de afwerker van dienst en maakte zijn eerste goal voor de club. Everton - Manchester United: 1-3.

Het was al geleden van 17 oktober dat Manchester United in de competitie nog eens kon winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties