Corona-alarm bij tegenstander van de Rode Duivels: bondscoach, Alexander Scholz en acht andere spelers in preventieve quarantaine

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Corona-alarm bij tegenstander van de Rode Duivels: bondscoach, Alexander Scholz en acht andere spelers in preventieve quarantaine
Foto: © photonews

Op woensdag 18 november nemen Denemarken en België het tegen elkaar op in de Nations League. Voor de Denen komt de match vrij ongelegen, want ze kampen met een uitbraak van het coronavirus.

De Denen zitten nu niet met een maar met twee problemen. Ten eerste kunnen maar liefst zeven geselecteerde spelers niet afreizen voor de oefeninterland tegen Zweden. Het gaat om de jongens die actief zijn in de Premier League, zoals Schmeichel, Hojbjerg en Christensen.

Voorts maakte de Deense Voetbalbond ook bekend dat er negen spelers in preventieve quarantaine zijn geplaatst.

Skov positief

"Het gaat om bondscoach Kasper Hjulmand en assistent-trainer Morten Wieghorst. De besmette spelers zijn Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Jesper Hansen en Martin Braithwaite", aldus de Deense Bond.

De quarantaine kwam er nadat speler Robert Skov en iemand uit de omkadering positief hadden getest op covid-19. Skov is al teruggekeerd naar zijn club. De Denen hopen dat het virus niet verder verspreid is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties