Degradatie loert om de hoek voor Brighton, Percy Tau kijkt toe

Jelle Ruts
| 17 reacties
Degradatie loert om de hoek voor Brighton, Percy Tau kijkt toe
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brighton verloor afgelopen zaterdag in eigen huis van Leicester met 1-2. Ze staan nu net boven de degradatiestreep, maar door de overwinning van Fulham op Liverpool staan ze met gelijke punten. De degradatie komt dichter en dichter voor het Brighton van ex-Anderlecht en Club-speler Percy Tau.

Afgelopen weekend kon Brighton voor de derde week op rij geen punten pakken in de Premier League. Een 1-2 verlies tegen Leicester zorgde ervoor dat de mannen van Graham Potter dichter en dichter bij degradatie komen. Met een 2 op 15 zien ze Fulham nu zelfs op gelijke hoogte komen. The Cottagers pakten een knappe 8 op 15. 

Percy Tau bleef opnieuw de hele wedstrijd op de bank. Zijn laatste speelminuten dateren al van 10 februari in de FA Cup tegen Leicester. Tau werd uitgeleend aan Anderlecht, maar in de winter werd hij teruggehaald door Brighton. Hij mocht de eerste vier wedstrijden minuten maken, maar zakte daarna volledig weg. Al acht competitiematchen op rij zit de Zuid-Afrikaan 90 minuten lang op de bank.

Fanbase

Percy Tau heeft een extreem grote fanbase. Alle Zuid-Afrikanen zijn gek van hem. Ze zijn dan ook ontevreden over de weinige speelkansen die hij krijgt bij Brighton. Volgens hen had de Engelse club hem gewoon bij Anderlecht moeten laten. Bij de Brusselaars maakte Tau vier doelpunten, waarmee hij nog steeds op de tweede plaats staat in het topschuttersklassement van de club.

Verdient Tau een nieuwe kans bij Brighton?

7%
93%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties