Mike Vanhamel is duidelijk over zijn toekomst: "Daar neem ik geen vrede mee" en "Dat wil ik nooit worden"

Bjorn Vandenabeele
| 1 reacties
Mike Vanhamel is duidelijk over zijn toekomst: "Daar neem ik geen vrede mee" en "Dat wil ik nooit worden"

Doelman Mike Vanhamel van Beerschot weet heel goed wat hij van zijn eigen toekomst wil maken. Over enkele zaken moet er zelfs niet gesproken worden.

Beerschot werkt richting volgend seizoen met veel continuïteit. Zeker tien spelers maken ook volgend seizoen deel uit van de kern. “In principe kunnen we met die groep nog twee, drie jaar verder. Aan de andere kant: als we de komende jaren de lat hoger willen leggen, dan moet er kwaliteit bij,” zegt Vanhamel aan GVA.

Al moet dat wel met Vanhamel als eerste doelman zijn. “Op deze leeftijd neem ik geen vrede met een positie als tweede doelman. Ligt het probleem op een gegeven moment bij de doelman? Dan zal dat zoals bij iedereen geanalyseerd worden, niemand is onvervangbaar.”

Bepaalde dingen ziet hij helemaal niet zitten, zoals spelen op lager niveau. “Ik weet nu al dat ik een nieuwe carrière in een andere functie zal uitoefenen. Amateurvoetballer wil ik niet worden. En dat zeg ik met alle respect voor de mensen in het amateurvoetbal.”

De doelman van Beerschot heeft zelfs een houdbaarheidsdatum voor zichzelf vooropgesteld. “Vandaag moet je niet meer naar leeftijd kijken. Als mijn contract hier afloopt, heb ik misschien nog vijf jaar te gaan. Ik wil graag de volgende stap met deze club zetten. Je mag alleen geen punt bereiken dat ze je komen smeken om te stoppen. Ik heb mezelf al een doel gesteld. Tot 2028. Dan zal ik 38 zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties