OFFICIEEL: Juventus talmt niet na ontslag Pirlo en haalt ex-trainer opnieuw in huis

OFFICIEEL: Juventus talmt niet na ontslag Pirlo en haalt ex-trainer opnieuw in huis
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel tijd hebben ze niet verspild bij Juventus om een nieuwe trainer aan te stellen. Na Pirlo's ontslag te hebben aangekondigd enkele uren eerder bevestigt Juve nu de komst van Massimiliano Allegri. Dat is uiteraard geen onbekende in Turijn.

De vorige passage van Allegri bij Juve begon in juli 2014 en zou duren tot het einde van het seizoen 2018-2019. In elk van de seizoenen waarin Allegri aan het roer stond, kroonde Juventus zich tot Italiaans landskampioen. Bovendien leidde Allegri zijn ploeg tweemaal naar de Champions League-finale.

Geen van die twee finales werd echter gewonnen. Onder Pirlo beleefde de Oude Dame echter één van zijn minst goede seizoenen in jaren en dus wordt teruggegrepen naar het oude recept. Juventus heeft aangekondigd dat het opnieuw met Allegri in zee gaat.

Een verrassing is dat niet, al zag het er enkele dagen geleden nog anders uit. Allegri had immers ook een voorstel op zak van Real Madrid. Toen bleek dat Juventus niet zou doorgaan met Pirlo, opteerde Allegri echter voor een terugkeer naar zijn vorige club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties