Geen coach, geen geld, amper spelers: Mbo Mpenza treft bouwwerf aan in Moeskroen

Dennis Rosiers
| 3 reacties
 Geen coach, geen geld, amper spelers: Mbo Mpenza treft bouwwerf aan in Moeskroen
Foto: © photonews

Na een dramatisch slot van de competitie degradeerde Moeskroen als hekkensluiter uit 1A. Les Hurlus stelden eerder deze week oude bekende Mbo Mpenza aan als nieuw sportief directeur. Er wacht de 56-voudig international een zware klus in Henegouwen.

“Ik ga er alles aan doen om van deze club weer een gerespecteerde eersteklasser te maken”, zei Mpenza (44) bij zijn aanstelling eerder deze week. Bonne chance, Mbo! Het beloven drukke weken en maanden te worden voor Mpenza, want Moeskroen heeft dezer dagen meer weg van een ruïne dan van een voetbalclub.

En de klokt tikt ongenadig verder. De kalender van de 1B Pro League wordt eerstdaags bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat de competitie half augustus van start zal gaan. Twee maanden voor de competitiestart zijn er nog héél veel vraagtekens bij Moeskroen.

Exodus

Zo telt de kern van Les Hurlus op dit moment amper vijftien spelers, waaronder enkele jongeren die onlangs overkwamen van de beloften. Het lijstje aan uitgaande transfers is dan weer enorm:

Hervé Koffi (einde huur), Kouadio-Yves Dabila (einde huur), Saad Agouzoul (einde huur), Robbe Quirynen (einde huur), Jean Onana (einde huur), Darly N’Landu (einde huur), Xadas (einde huur), Capita (einde huur), Nuno Da Costa (einde huur), Alessandro Ciranni (Zulte Waregem), Fabrice Olinga (?), Benjamin Van Durmen (?).

Aan inkomende zijde viel er nog niets te noteren bij Moeskroen. Het enige goede nieuws is dat met Christophe Lepoint een trouwe strijder zijn contract op Le Canonnier verlengde. Op veel geld om te spenderen op de transfermarkt moet Mpenza hoe dan ook niet rekenen. Net als vorig seizoen zal het uitkijken worden welk huurlingenlegioen uit Lille zal arriveren.

Lepoint Christophe
© photonews

Geen coach

Jorge Simao verliet Moeskroen na de degradatie. De opvliegende Portugees vertrok terug naar zijn thuisland. Karim Belhocine werd hier en daar geciteerd als nieuwe T1, maar geofficialiseerd is dit allerminst. Meer nog, het is al weken opvallend stil rond de ex-coach van Charleroi. 

Belhocine Karim
© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties