Ineens veel linksvoetige verdedigers: Kompany wil ander systeem uitproberen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

Anderlecht gaat in de voorbereiding een nieuw systeem proberen

Ineens veel linksvoetige verdedigers: Kompany wil ander systeem uitproberen
Foto: © photonews

Anderlecht verraste gisteren met de definitieve transfer van Wesley Hoedt. Een nieuwe linksvoetige terwijl paars-wit op die positie Hannes Delcroix zag ontbolsteren. Maar waarschijnlijk gaat Vincent Kompany straks een heel ander systeem spelen.

We hadden al zoiets opgevangen, maar de transfer van Hoedt versterkt die vermoedens. Delcroix komt straks terug en werd door zijn prestaties al opgeroepen voor de Rode Duivels. Anderlecht gaat hem niet willen blokkeren en ze gaan ook niet met twee linksvoetigen in de defensie spelen.

De kans is groot dat Kompany in de voorbereiding een systeem met drie centrale verdedigers uitprobeert, net zoals ze speelden bij de Rode Duivels. Met hoogstaande flanken en drie aanvallende spelers achter de diepe spits. 

Met Zeno De Bast (17) en Lucas Lissens (18) heeft Anderlecht nog twee jonge talenten die zo kunnen groeien achter een aantal ervaren spelers. Er zullen sowieso schorsingen en blessures volgen, waardoor beiden genoeg speeltijd kunnen krijgen. Bij Elias Cobbaut staat paars-wit open voor een vertrek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties