Levert verleden bij City weer iets op voor Kompany? 'Ook Anderlecht geïnteresseerd in 23-jarige Spanjaard'

Levert verleden bij City weer iets op voor Kompany? 'Ook Anderlecht geïnteresseerd in 23-jarige Spanjaard'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De connectie tussen Kompany en Man City deed Lukas Nmecha al bij Anderlecht belanden. Die zal dit seizoen niet meer in het Lotto Park te bewonderen zijn, maar Kompany leerde in zijn periode bij City nog wel andere talenten kennen. Onder meer Manu García liep daar de voorbije jaren rond.

Manuel García Alonso verliet in 2013 zijn jeugdclub Gijon en trok naar Manchester om bij de U18 van City te gaan voetballen. De aanvallende middenvelder groeide door naar de U21 en U23 en werd vanaf dan verschillende keren uitgeleend. Eerst aan de B-ploeg van Deportivo Alavés, vervolgens aan het Nederlandse NAC Breda en in het seizoen 2018-2019 volgde nog een uitleenbeurt aan Toulouse.

García heeft dus al verschillende watertjes doorzwommen. In juli 2019 legde Gijon enkele miljoenen op tafel om hem terug te halen: een terugkeer naar het oude nest werd het dus. Mogelijk zet de inmiddels 23-jarige Spanjaard deze zomer weer een nieuwe stap in zijn carrière en verlaat hij de Spaanse tweede klasse.

Nieuwe uitleenbeurt lonkt

Een aantal clubs toonden al belangstelling voor hem en volgens La Nueva España mag Anderlecht aan dat rijtje worden toegevoegd. García zou positief reageren op de optie van een overstap naar Anderlecht. Indien García dit seizoen bij een andere ploeg dan Gijon gaat spelen, zal dat waarschijnlijk opnieuw op huurbasis zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Segunda Division

Nieuwste reacties