UPDATE: Sébastien Dewaest (OHL) twee duels geschorst na rode kaart tegen Antwerp

Dennis Rosiers
| 5 reacties
UPDATE: Sébastien Dewaest (OHL) twee duels geschorst na rode kaart tegen Antwerp

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Bondsparket stelde deze week een strenge straf voor na de rode kaart van Sébastien Dewaest in het duel tegen Antwerp. Vier wedstrijden (drie effectief + één voorwaardelijk) schorsing en een geldboete van 3500 euro. Het Disciplinair Comité legde Dewaest een veel mildere straf op.

UPDATE 03/09 16:30:

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft dan toch beslist om Dewaest voor drie duels te schorsen (2 effectief + 1 met uitstel).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marc Brys en OHL zullen opgelucht ademhalen. De ervaren centrale verdediger zal geen drie, maar slechts één wedstrijd vanop de strafbank moeten toekijken. Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal oordeelde dat een schorsing van twee wedstrijden (waarvan één effectief) en een geldboete 1500 euro de juiste sanctie is voor Dewaest. 

Sébastien Dewaest (30) ging in de slotfase van het duel tegen Antwerp neus aan neus staan met Balikwisha. De ervaren verdediger maakte een koppende beweging.

Door deze schorsing mist Sébastien Dewaest het thuisduel tegen KV Kortrijk. OHL staat na zes speeldagen op de zeventiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties